Patroon Luna Bead

Een van de meest bekende patronen voor het maken van een Beaded Bead is denk ik wel die van de Lunabead van Mu:

De uitleg op haar site is in het frans, maar je hoeft niet noodzakelijk Frans te begrijpen om haar patroon uit te voeren, dankzij de duidelijke toelichtende plaatjes die erbij zitten.
Als je de manier van maken van deze Lunabead eenmaal door hebt, kan je er zelf meer dan genoeg variaties op bedenken!
En, zoals je ook kan zien is de Lunabead erg mooi ontworpen door de dame Mu πŸ™‚

Op internet hebben al vele kraalsters de weg weten te vinden naar dit patroon van de beaded bead, en bronvermelding naar de Lunabead van Mu is dan ook aan te raden. Als sieradenmaakster weten we allemaal wel dat het fijn is als iemand de bron noemt van het oorspronkelijke ontwerp πŸ˜€

Mocht je zelf geen problemen hebben met het lezen en begrijpen van Frans, en behulpzaam willen zijn voor anderen door het schema van de Lunabead te willen vertalen naar Nederlands, is het aan te bevelen hiervoor eerst toestemming te vragen aan de ontwerpster van de Lunabead; Mu in dit geval.
Een mailtje sturen is zo gedaan lijkt me, en dat is wel zo beleefd tegenover deze mevrouw toch? πŸ˜‰ (klik op een van de linkjes in deze post en bovenaan in haar blog staat haar e-mail adres)

Mocht je dit patroon en de bijbehorende site/blog voor het eerst zien: Veel plezier dan met het maken van de “bead” en dank aan Mu πŸ˜€

Advertenties

8 Responses to Patroon Luna Bead

 1. lian02 schreef:

  Ik heb een nederlandse vertaling gemaakt met een link naar het officiele patroon voor degene die ermet het Franse patroon niet uitkomen

  Gr Lian

 2. ~*Henny Smeenk*~ schreef:

  Deze beaded bead is toch ook de basis welke Miranda gebruikte als uitgangspunt voor jullie cadeautje? Zij gebruikte mooie pareltjes i.p.v. toupies, maar verder is de basis toch dezelfde, of heb ik dat mis?

  • ~Capricus~ schreef:

   Dat zou best kunnen, Henny πŸ˜€ Van enkele andere beaded beads weet ik wel dat ze als basis het patroon van Mu heeft gebruikt, namelijk in deze blogpost en daarin vind je ook een verwijzing naar het patroon πŸ™‚

 3. creacj schreef:

  Leuk dat je Mu weer ‘ns in het zonnetje zet, Capri ! Ze heeft het echt verdiend, zeker als je ziet hoeveel beaded beads er inmiddels ook in Nederland ‘rondhangen’, allemaal geΓ―nspireerd op haar Lunabead. πŸ™‚

 4. rlsgioielli schreef:

  Ik heb even contact gehad met Mu en ik heb van haar toestemming gekregen om een eigen nederlandse versie van het patroon te maken met bronvermelding en die op de website te plaatsen, wederkerig plaatst zij dan een link naar de nederlandse vertaling, hopelijk heb je er zo geen moeite mee

  Groetjes Lian

  • ~Capricus~ schreef:

   Fijn dat je inmiddels toestemming hebt van de ontwerpster zelf πŸ™‚ Het gaat er immers niet om of ik er wel of geen “moeite” mee zou hebben, het is toch heel netjes om dit zo geregeld te hebben met de originele ontwerpster, vind je niet πŸ™‚ Leuk dat jullie nu ook “linkjes ruilen” πŸ™‚

 5. […] deze blogpost vertelde ik over Mu, de ontwerpster van het inmiddels heel bekende patroon van de Lunabead, een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: