Amigurumi diertje

Een tijdje geleden alweer, had ik een gezellige dag kralen en knutselen met vriendinnen. Een van die vriendinnen had op verzoek een amigurumi patroontje en bolletje wol voor ons meegenomen.

Voor wie niet bekend is met Amigurumi: Amigurumi is de Japanse term/benaming voor het haken van beestjes en figuurtjes.

Leuk om te doen, of in elk geval leuk om te proberen. Amigurumi creaties vind ik leuk om te zien, ik ben vooral gek op de (fantasie)diertjes die ermee gemaakt worden.
Nu bleek dat ik deze creaties vooral leuk vind om naar te kijken, en eventueel om te krijgen. Het zelf maken is op dit moment nog niet aan me besteed.

Daarbij zit het creatieve toch ook wel in de familie, mijn moeder is ook graag creatief bezig. Zij is ook in mijn ogen de “Haak- en Brei Koningin”, en haakt en breit (bijna) moeiteloos het een na het ander. Omdat het ook voor haar wel een ontspannen hobby is en moet blijven, doet zij dat wel met mate, maar als ze een project oppakt, bloeit ze helemaal op πŸ˜€

En omdat ik het dus niet bepaald kon uitstaan als dit amigurumi patroontje onafgemaakt zou blijven liggen, vroeg ik mijn moeder lief (ahum πŸ™‚ ) of zij mij verder kon helpen. Ze vond het beestje zooo lief vanaf het patroontje, dat ze hem in een avondje heeft afgemaakt voor me πŸ˜€ Ik was onder de indruk en heel blij! Beestje woont inmiddels weer bij mij, en als ik er nu naar kijk, word ik er dubbel zo vrolijk van: patroontje gekregen van een vriendin, gemaakt door mijn moeder. Dubbel symbolisch voor mij (me love symbolisch).

Wat is het geworden vraag je je nu af? Een heel lief eenvoudig beestje:

(links met rustige achtergrond, rechts in een “natuurlijke” achtergrond πŸ˜‰ )

Lief toch! Bedankt mam en vriendin!

Advertenties

5 Responses to Amigurumi diertje

 1. nicollie schreef:

  Lief! πŸ˜€
  Zowel jij, het beessie, je mams en die vriendin (whahaha…) πŸ˜‰

 2. Henny Smeenk schreef:

  Echt een beessie om vrolijk van te worden! Ik ben tegenwoordig niet meer van het breien. Vroeger heb ik het nog wel eens af en toe gedaan, maar het was nooit een grote hobby van me. Het ging me niet snel genoeg. Ik bouwde liever iets achter de naaimachine. Aangezien ik tegenwoordig bedlegerig ben heb ik nu altijd een prima smoes bij de hand om niet te hoeven breien, haha. Liggend breien is gewoon niet praktisch. Dus als ik nu iets leuks zie heb ik een héél goeie reden om daar iemand anders mee op te zadelen. ‘Elk nadeel hep se voordeel’ zei Cruyff ooit eens, en gelijk heeft-ie.

  • ~Capricus~ schreef:

   Vond ik nou ook, beestje om vrolijk van te worden πŸ˜€
   Ik ben dus blijkbaar ook niet enorm van het haken, of vooral amigurumi-en, breien gaat nog wel πŸ™‚ (moet ook niet te moeilijk worden..)
   Tja, als je inderdaad bedlegerig raakt, word je keuze ook anders bepaald natuurlijk. Gelukkig heb je genoeg hobby’s die je wel kan en leuk vind! πŸ˜€
   Met de naaimachine spelen vind ik ook leuk πŸ˜€ Maar daar komt het bekende probleem weer kijken; een dag heeft slechts 24 uur, elk moment kan je maar 1 keer gebruiken πŸ˜‰ (of was het nou Elke cent kan je maar 1 keer uitgeven, haha) Elke dag weer een nieuwe kans.

   • Henny Smeenk schreef:

    Dat van dat moment en die cent gaat beide wel op geloof ik, haha. En wat waar is is waar: vaak is zo’n handicap wel lastig, maar er zijn van die dingen waarvan is het helemÑÑl niet erg vind dat ik ze niet meer kan! Neem nou schaatsen! Blijkbaar hoor je dat leuk te vinden als rechtgeaarde Nederlander. Jaren heb ik me er onderuit weten te kletsen, totdat mijn kinderen de “krabbelleeftijd” kregen. Toen moest mams natuurlijk ook weer mee. Tssss…. ijspret noemen ze dat. Ik versta daar iets heel anders onder! Met een grote sorbet op een leuk terras bij een temperatuur van een graad of 30 ergens in Zuid Frankrijk, dΓ‘t is pas ijspret! En kijk, dat huishouden, ook zoiets. Daar ben ik tegenwoordig véél te teer voor gebouwd. Dus ik “moet” wel kralen wil ik de tijd nog een beetje aanvaardbaar door komen. Zielig hΓ¨? πŸ˜‰

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: